پایگاه اینترنتی یاسر استادحسین

با یاسر استادحسین بیشتر آشنا شوید

پایگاه اینترنتی یاسر استادحسین

با یاسر استادحسین بیشتر آشنا شوید

اسمارت فون های سامسونگ با سیستم عامل ویندوز فون

اواسط بهمن ماه سال 92 بود که سومین مدیرعامل تاریخ شرکت مایکروسافت بعد از گیتس و بالمر مشخص شد. ساتیا نادلا که اصالتاً هندی تبار می باشد از سال 1992 به مدت 23 سال است که در شرکت مایکروسافت فعالیت می نماید. مدیریت در بخش سرویس های ابری، تحقیق و توسعه، جستجو و مدیریت کارگروه راهکارهای تجاری از نادلا فردی مطلع با ذهنی خلاق و پرتلاش ساخت. در حالی که مایکروسافت به فضای رایانه های شخصی علاقه زیادی نشان می داد نادلا با درک اهمیت سرویس های ابری، آنرا برای این شرکت تعریف کرد.
یاسر استادحسین، روزنامه سایه، شماره 615، دوشنبه 24 فروردین 94
  

او هیچگاه علاقه مندی های مشتریان را فراموش نمی کند و در امور مدیریتی شرکت به کار می بندد همین امر باعث شده تا در یک سال گذشته از او به عنوان یک مدیر ساختار شکن یاد کنند. نادلا گرچه در زمان مدیریت بالمر به علت پرهیز از ورود مایکروسافت به کسب و کار تولید تلفن های هوشمند، مخالف خرید نوکیا بود، ولی بعدها به جمع موافقان پیوست تا در زمان مسئولیت خود، بر این شرکت مدیریت نماید. شاید بتوان یکی از دلایل مخالفت نادلا را در آن زمان تجربه ناموفق تبلت سرفیس و برخی سخت افزارهای از این دست تولیدی مایکروسافت دانست که در مقایسه با رقبا تعریف چندانی نداشت.

در نوامبر 2007 با خرید و مطرح شدن سیستم عامل اندروید از سوی شرکت گوگل در اتحادیه گوشی های باز (مبتنی بر هسته لینوکس) که شرکت هایی همچون سامسونگ، ال جی، موتورولا، اچ تی سی و ... عضو آن بودند استقبال به سمت بکارگیری از این سیستم عامل رشد یافت و چند ماه بعد از اعلام موجودیت اتحادیه گوشی باز، بازار ها مملو از گوشی های اچ تی سی، تی موبایل و غیره ای گردید که از این سیستم عامل بهره می بردند.

با وجود آنکه استقبال شرکت ها دلیل خوبی برای گسترش اندروید است اما قابلیت های این سیستم عامل نیز محبوبیت کاربران را به ارمغان آورد. یک ماشین مجازی جاوایی که برای سیستم عامل اندروید بهینه شده است باعث می گردد تا RAM و CPU شارژ باتری کمتری مصرف کنند و از سویی پشتیبانی از فرمت های صوتی و تصویری کاربران را راضی تر می نمود. گوگل در هر نسخه کاربران را غافل گیر می کرد و با ارائه قابلیت های مختلف طیفی از سایر کاربران اسمارتفون ها را به خود جذب می نمود، حتی در آخرین ویرایش های این سیستم عامل یعنی اندروید 5.0 ثبت تصاویر خام یا همان RAW باعث می گردد که علاقمندان حرفه ای به کار عکاسی مجذوب این قابلیت شوند چرا که این امکان پیشتر تنها در دوربین های DSLR وجود داشت.

یکی از حامیان جدی اندروید و عضو اتحادیه گوشی های باز شرکت سامسونگ بود. مدیریت لی کان هی طی دو دهه در این شرکت باعث گردید که این شرکت به یک رقیب جدی در بازار فناوری به ویژه اسمارت فون ها تبدیل گردد. میل در اختیار داشتن یک سیستم عامل مختص محصولات سامسونگ مدیریت این شرکت را بر آن داشت تا به سراغ سیستم عامل دیگری به جز اندروید یعنی تایزن روند. به همین دلیل در ساعت هوشمند اوربیس بجای اندروید از تایزن استفاده شد. تایزن سیستم عاملی سبک و سریعتر از اندروید بود ولی به جهت آنکه توسعه دهندگان اندرویدی گوگل  اپ های زیادی را برای این سیستم عامل فراهم کرده اند، و فناوری دیجیتالی تشخیص صدای گوگل نقطه قوتی در مقابل سیستم عامل تایزن به حساب می آید، تایزن در رقابت باز ماند. اما همین اقدام سامسونگ در کنار گذاردن سیستم عامل اندروید و رویکرد جدید مدیریت شرکت مایکروسافت باعث شده این بار با پیشنهاد ساتیا نادلا سیستم عامل ویندوز فون به عنوان جایگزینی برای اندروید بر روی محصولات شرکت سامسونگ معرفی گردد. راهبرد اخیر مایکروسافت که ماحصل تفکرات مدیریت جدید این شرکت مبنی بر کاهش انحصار طلبی می باشد از یک سو و رویکرد سامسونگ در کنار نهادن اندروید، از سویی دیگر پیوند جدیدی بین این دو شرکت بزرگ فراهم آورده است. در صورت قطعی شدن این پیوند هر دو طرف به سود سرشاری دست خواهند یافت چرا که هم مایکروسافت می تواند مشتری بزرگی را برای سیستم عامل همراه خود بیابد و هم سامسونگ با قدم گذاردن به مرحله جدیدی از عرضه تلفن های هوشمند از وابستگی به گوگل رهایی می یابد. به طور قطع تجربه مایکروسافت در بکارگیری ویندوز فون در گوشی های نوکیا به کمک آنها خواهد آمد و می بایست منتظر تصاحب بازار از سوی این دو شرکت بزرگ بود. با این پیوند گوگل یکی از بزرگترین و مهمترین عرضه کنندگان سیستم عامل خود یعنی سامسونگ را از دست خواهد داد پس یا به این جدایی تن در خواهد داد و سراغ شرکت های دیگر خواهد رفت و یا با پیشنهادی ویژه از اقدام سامسونگ جلوگیری خواهد نمود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.