پایگاه اینترنتی یاسر استادحسین

با یاسر استادحسین بیشتر آشنا شوید

پایگاه اینترنتی یاسر استادحسین

با یاسر استادحسین بیشتر آشنا شوید

فضای ابری را بهتر بشناسیم

شاید شما نیز در چند سال اخیر اصطلاح فضای ابری (Cloud Drive) به گوشتان خورده است. فضای ابری در واقع شیوه ذخیره سازی اطلاعات در بستر شبکه جهانی اینترنت می باشد. با وجود آنکه این شیوه نامی نو برای خود برگزیده ولی عملکردی مشابه گذشته دارد و به علت بستری که اینترنت و سرویس دهنده ها فراهم می نمایند فرصت مناسبی را برای این نوع ذخیره سازی مهیا می کند.


مقاله: یاسر استادحسین، روزنامه سایه، شماره 600، 21 اسفندماه 1393


 

شرکت های ارائه دهنده سرویس های ذخیره سازی ابری (Cloud Storage) در واقع گروهی از سرورهای با حجم بالا را در اختیار دارند که برای راحتی کاربران فضایی را جهت ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات به آنها اختصاص می دهند. با این شیوه کاربران دیگر مجبور نیستند اطلاعات مورد استفاده را تنها روی سیستم خودشان ذخیره کنند و برای جابجایی آن از ابزار حافظه فلش (Flash USB) و یا لوح های فشرده استفاده نمایند. تنها کافیست اطلاعات را بر روی یکی از سرورهای ارائه شده بارگذاری کرده و از طریق اینترنت به آن اطلاعات دسترسی یابند.

همچون بسیاری از سرویس ها در اینترنت این سرویس نیز دارای فواید و معایبی است که چند مورد آن را به اختصار بر می شماریم و در ادامه برخی از سرویس دهنده ها را معرفی می کنیم. این شیوه بستر مطمئن و امنی برای پشتیبان گیری از داده ها بر روی فضای ذخیره سازی دور دست محسوب می شود که مزیت خوبی است یعنی اطلاعات شما به گونه ای فشرده سازی و رمزنگاری می شود که دیگران قادر به استفاده از آن نمی باشند و از سویی اگر سیستمتان دچار مشکل شود اطلاعاتی که بر روی سرویس های ابری بارگذاری نموده اید آسیب نخواهند دید. مزیت دیگر این شیوه را می توان دسترسی و بازیابی اطلاعات دانست یعنی در هر زمان و مکانی با بکارگیری اینترنت قابل دسترسی می باشند. در حال حاضر استفاده از فضاهایی که شرکت های ذخیره ساز ابری در اختیار کاربران قرار می دهند رایگان می باشد و یا هزینه بسیار اندکی را دریافت می نمایند. با مقایسه ای نیز می توان دریافت که هزینه نگهداری از اطلاعات بر روی سیستم و حافظه شخصی گرانتر از هزینه بارگذاری آن بر روی سرویس های ابری می باشد (بطور مثال هزینه خرید یک ذخیره ساز فلش 16 گیگابایتی را با یک سرویس رایگان ذخیره ساز ابری مقایسه کنید). از مزایای دیگر این شیوه می توان به بازیابی اطلاعات هنگام حادثه اشاره کرد. شاید بازیابی اطلاعات بر روی یک حافظه فلش کار بسیار مشکل و بعضاً به لحاظ آسیب وارده غیرممکن باشد ولی از آنجایی که سرورهای شرکت های خدمات دهنده فضای ابری، از مسائل امنیتی و فضاهای پشتیبان بهره می برند آسیب اطلاعات بطور چشمگیری کاهش می یابد و حتی بازیابی اطلاعات نیز تا حد بسیار زیاد امکان پذیر می باشد.

اما معایب این سیستم نیز جای بحث دارد. یکی از مهمترین معایب این روش در اختیار قراردادن اطلاعات به سرورها و شرکتهای خارجی می باشد. البته بارها این شرکتها عنوان نموده اند که شیوه رمزنگاری اطلاعات کاربران به گونه ای است که به راحتی قابل رمزگشایی نمی باشد ولی نمی توان اطلاعات شخصی و حساس را بدون مطالعه و آگاهی کافی از سرویس های این شرکتها در اختیار آنها گذاشت. بارگذاری حجم بالای اطلاعات و رد و بدل آنها از رایانه شخصی به سرویس دهنده ها نیازمند سرعت بالای اینترنت است که خود از معایب این سیستم می باشد. در ادامه به معرفی مختصر چند نمونه از این فضاها می پردازیم.

پوشه

چندی پیش از سوی یکی از اپراتورهای تلفن همراه سرویسی با عنوان پوشه مطرح گردید که امکان ذخیره سازی و مدیریت دفترچه تلفن، مدیریت پیام و ارسال و دریافت پیام ها از طریق وب، مدیریت فایل ها با اشتراک گذاری، اصلاح و امکان به اشتراک گذاری نظرات را از طریق فناوری ابری برای کاربران تلفن همراه و اینترنت فراهم می نمود. اکنون این سرویس فعال گردیده و کاربران می توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی این شرکت ضمن کسب اطلاع از بسته های خدماتی و هزینه های آن، از این سرویس استفاده نمایند.

گوگل درایو (Google Drive)

همانطور که از نامش پیداست محصول شرکت گوگل می باشد. این سرویس در ابتدا 15 گیگابایت فضای رایگان در اختیار شما قرار می دهد و با سرویس های شرکت گوگل کاملاً سازگار و در ارتباط می باشد. یکی از ویژگی های جذاب این سرویس آپلود کردن ساده اطلاعات به روش Drag and Drop می باشد. تمامی اطلاعات می توانند به صورت دسته بندی شده درون این سرویس قرار گیرند و از طریق وب یا نرم افزارهای گوگل درایو در دسترس می باشند.

وان درایو (One Drive)

این سرویس توسط شرکت مایکروسافت طراحی شده و شباهت زیادی با سرویس قبلی دارد و به طور پیش فرض بر روی ویندوز هشت نصب شده است تا کاربران این سیستم عامل بتوانند به راحتی با هماهنگی که بین نرم افزارهای مجموعه آفیس این شرکت می باشد، کار نمایند. اگر از سرویس آفیس 365 استفاده می نمایید فایل های درون OneDrive خود را می توانید با دیگران به اشتراک بگذارید. این سرویس نیز فضای 15 گیگابایتی رایگانی را در اختیار شما قرار می دهد.

دراپ باکس (Drop box)

این سرویس تنها 2 گیگابایت فضای رایگان را در اختیار کاربرانش قرار می دهد و بر خلاف رقبای قبلی خود پنل کاربری و امکانات خاصی ندارد و تنها با استفاده از این سرویس می توانید پوشه هایی از اطلاعات خود را با کسانی که تمایل دارید، به اشتراک گذارید. البته یکی از ویژگی های این سرویس آلبوم عکس مشترک بین دوستان می باشد.

بجز سرویس ها و شرکت هایی که در بالا به آنها اشاره شد شرکت های دیگری نیز در حال ارائه سرویس های ذخیره سازی ابری می باشند که با جستجو می توانید از امکانات و مزایای آنها آگاهی حاصل نمایید.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.