شاید بارها با این موضوع برخورد کرده باشید که بعد از خرید یک سرویس اینترنت حجمی در مدت کوتاهی که انتظار آن را ندارید حجم اینترنت شما به پایان می رسد و مجبور به خرید حجم ترافیک اضافه شوید. نگاهی هم که به رسانه ها می اندازید موضوعاتی از قبیل دزدی حجم اینترنت، ابزارهای جاسوسی، بروزرسانی سرخود برخی نرم افزارها، هک وای فای همسایگان و ... می یابید که شما را بیشتر نگران می نماید، اما تاکنون سعی نموده اید تا اطلاعات دریافت و ارسال شده اینترنتی خود را بررسی نمایید و از این دل مشغولی رهایی یابید. یکی از راه هایی که می تواند کمک شایان ذکری به شما نماید کنترل مصرف روزانه اینترنت است البته این توصیه حتی زمانی که اینترنت شما حجمی نیست هم ضروری می باشد. این کنترل کار سختی نیست و تنها کافیست از برخی نرم افزارهایی که در این زمینه تولید شده اند کمک بگیرید. برخی از این نرم افزارها علاوه بر کنترل حجم اینترنت، اندازه گیری سرعت و عیب یابی اتصال اینترنتی را نیز بررسی می نمایند. در این نوشتار قصد داریم تا سه نمونه از این نرم افزارها را معرفی نموده و عملکرد برخی از بخش های کلیدی آنها را توضیح دهیم. (ادامه مقاله در ادامه مطلب)
مقاله یاسر استادحسین، روزنامه سراسری سایه، تاریخ: 18 اسفندماه 1393، شماره 597
ترافیک اینترنت خود را به راحتی کنترل کنید
یاسر استادحسین
کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات
شاید بارها با این موضوع برخورد کرده باشید که بعد از خرید یک سرویس اینترنت حجمی در مدت کوتاهی که انتظار آن را ندارید حجم اینترنت شما به پایان می رسد و مجبور به خرید حجم ترافیک اضافه شوید. نگاهی هم که به رسانه ها می اندازید موضوعاتی از قبیل دزدی حجم اینترنت، ابزارهای جاسوسی، بروزرسانی سرخود برخی نرم افزارها، هک وای فای همسایگان و ... می یابید که شما را بیشتر نگران می نماید، اما تاکنون سعی نموده اید تا اطلاعات دریافت و ارسال شده اینترنتی خود را بررسی نمایید و از این دل مشغولی رهایی یابید. یکی از راه هایی که می تواند کمک شایان ذکری به شما نماید کنترل مصرف روزانه اینترنت است البته این توصیه حتی زمانی که اینترنت شما حجمی نیست هم ضروری می باشد. این کنترل کار سختی نیست و تنها کافیست از برخی نرم افزارهایی که در این زمینه تولید شده اند کمک بگیرید. برخی از این نرم افزارها علاوه بر کنترل حجم اینترنت، اندازه گیری سرعت و عیب یابی اتصال اینترنتی را نیز بررسی می نمایند. در این نوشتار قصد داریم تا سه نمونه از این نرم افزارها را معرفی نموده و عملکرد برخی از بخش های کلیدی آنها را توضیح دهیم.
اولین نرم افزاری که قصد معرفی آن را داریم ابزاریست که علاوه بر آنکه حجم اینترنت و میزان استفاده شما را نظارت می کند؛ خود از حجم بسیار کوچکی در حد 200 کیلوبایت بهره می برد. نرم افزار FreeMeter، ابزاریست که بر روی سیستم عامل ویندوز ناظر بر پهنای باند اینترنت شماست. با توجه به آنکه این نرم افزار در قالب یک فایل اجرایی (EXE) ارائه شده نیازی به نصب نمی باشد و کافیست آنرا اجرا نمایید. این مزیت همچنین باعث می گردد که شما یک نسخه از آن را همچون یک ابزار همراه برای چک کردن ترافیک اینترنت روی هر رایانه ای با خود به هر جایی که نیاز بود ببرید.
این نرم افزار نمودار ساده ای دارد که می توانید با فواصل زمانی به روزرسانی نمودار، مقیاس پهنای باند و واحدهای اندازه گیری آنرا سفارشی نمایید. همچنین این برنامه ابزارهای دیگری مثل یک ذخیره کننده نشانی اینترنتی (URL)، یک ابزار بررسی ایمیل POP و IMAP را نیز در اختیار دارد. گرچه ابزار Email Checker آن نیاز به .Net Framework نسخه 3.5 به بالا دارد لیکن خود نرم افزار بر روی کلیه نسخه های ویندوز به خوبی کار می کند.
دومین نرم افزاری که به آن اشاره می کنیم نرم افزار NetWorx می باشد که از ابزار قبلی کمی پیشرفته تر، حجیم تر و البته نیازمند به نصب است. در سیستم عامل ویندوز و در نوار Task bar در کنار ابزار ساعت قسمتی قرار دارد که به آن System Tray می گویند، شمایل نرم افزار NetWorx بعد از نصب آنجا قرار می گیرد. این برنامه گزارشی از میزان استفاده از شبکه، اعلان فعالیت ها و همچنین سایر ابزارهای تست شبکه را برای شما فراهم می کند. برخی از ابزارهای این نرم افزار عبارتند از: Speed Met که سرعت پهنای باند شما را سنجیده و در کنار آمار استفاده از اینترنت، گزارش تاریخ و ساعت دقیق شروع محاسبه سرعت و حداکثر نرخ تبادل اطلاعات را به شما ارائه می دهد. در قسمت Usage Statistics این نرم افزار اطلاعاتی در خصوص مقیاس روز، هفته، ماه و همچنین دوره های دلخواه را می توانید مشخص نمایید. در بخش Quota این نرم افزار می توانید پهنای باند خود را به گونه ای سهمیه بندی کنید که هر زمان میزان مصرف از درصد مشخصی عبور کرد از آن مطلع گردید. در بخش NetStat نیز می توانید ارتباطات فعال ورودی و خروجی TCT/IP را بررسی کنید و از آن برای اطلاع از اینکه آیا بدافزاری به شبکه شما متصل است یا خیر بهره جویید.
این نرم افزار قادر است تا گزارشی از ساعت و تاریخ اتصال به شبکه را در هر روز به نمایش گذارد، از این رو می توانید کنترل بیشتری نسبت به زمان و مدت اتصال خود به اینترنت داشته باشید.
یکی از قابلیت های نرم افزار NetWorx برنامه ریزی برای استفاده کاربر از اینترنت و قطع خودکار آن می باشد. شما همچنین می توانید برای مستندسازی فعالیت و نرخ های دریافت و ارسال اطلاعات از این برنامه خروجی اکسل، ورد، متن و ... را فراهم کنید. تشخیص فعالیت های شبکه ای مشکوک در رایانه، انجام تست شبکه، تست و کنترل سرعت ارتباط دهنده های اینترنت (Connection)، نمایش نرم افزار های در حال استفاده از اینترنت، قابلیت برنامه ریزی و کنترل آپلود و دانلود فایلها، سرعت شمار برای اندازه گیری دقیق دانلودها و گزارش سرعت متوسط و در برخی ویرایش ها واسط کاربری ساده با پشتیبانی از زبان فارسی از جمله قابلیت های دیگر این نرم افزار می باشد.
سومین نرم افزاری که قصد معرفی آن را داریم Mobile Counter Pro است که همانگونه که از نامش پیداست برای تلفن های همراه طراحی گردیده است. این نرم افزار برنامه ای کاربردی و محبوب برای کنترل ترافیک مصرفی ارتباطات GSM (Global System for Mobile Communication)، CDMA (Code Division Multiple Access) و WIFI می باشد که برای سیستم عامل اندروید طراحی شده است.
عملکرد این نرم افزار مشابه نرم افزارهای دسک تاپی خود می باشد. نمایش میزان اینترنت مصرفی به صورت ویجت در صفحه اصلی، نمایش ترافیک مصرفی به صورت هشدار در نوار وضعیت، وارد کردن و گرفتن خروجی از اطلاعات بر روی SD card، هشدار دهنده لرزش هنگام استفاده ی بیش از حد انتقال داده، امکان تنظیم برای عدم شمارش ترافیک های ارسالی، و تنظیم مدت انقضا برای داده ها بر حسب روز ، هفته و ماه، از جمله قابلیت های این نرم افزار محبوب بر روی گوشی های تلفن همراه می باشد.
نصب و بکارگیری نرم افزارهایی که بدانها اشاره شد بسیار راحت می باشد و سعی شده حتی المقدور از پیچیدگی بدور باشند. امید است که با برشمردن برخی قابلیت های این نرم افزارها توانسته باشیم از دغدغه شما در خصوص حجم اینترنت مصرفی بکاهیم.