پایگاه اینترنتی یاسر استادحسین

با یاسر استادحسین بیشتر آشنا شوید

پایگاه اینترنتی یاسر استادحسین

با یاسر استادحسین بیشتر آشنا شوید

بر خط مشکلات محله تان را رفع نمایید

اشاره / شاید در روزگار گذشته برقراری ارتباط موانعی در بر داشت و به لحاظ تجهیزات و هزینه های مترتب به آن کار سخت، زمان بر و پرهزینه می بود لیکن امروزه با وجود وسائل ارتباطی و تجهیزات نوین در بستر فضای مجازی برقراری ارتباط بسیار آسان و دلپذیر گردیده است. تنها با چند کلیک می توان در صفحه ای مجازی نقطه نظرات خود را درج نمود تا پیغام با حداقل واسطه به مقصد رسد. وجود ابزارهای تعاملی نوین گرچه بیشتر به عنوان تهدید برای جامعه در چندساله اخیر نسبت به فواید آن مطرح گردیده اند لیکن با برشمردن مزایای آنها و نحوه بکارگیری صحیح نه تنها تهدید نمی باشند بلکه فرصت های استثنایی را رقم می زنند.   ... (مراجعه به ادامه مطلب)

یاسر استادحسین - روزنامه سایه شماره 593 - چهارشنبه 13 اسفندماه 1393


لینک مقاله در روزنامه سایه

 

 

اشاره

شاید در روزگار گذشته برقراری ارتباط موانعی در بر داشت و به لحاظ تجهیزات و هزینه های مترتب به آن کار سخت، زمان بر و پرهزینه می بود لیکن امروزه با وجود وسائل ارتباطی و تجهیزات نوین در بستر فضای مجازی برقراری ارتباط بسیار آسان و دلپذیر گردیده است. تنها با چند کلیک می توان در صفحه ای مجازی نقطه نظرات خود را درج نمود تا پیغام با حداقل واسطه به مقصد رسد. وجود ابزارهای تعاملی نوین گرچه بیشتر به عنوان تهدید برای جامعه در چندساله اخیر نسبت به فواید آن مطرح گردیده اند لیکن با برشمردن مزایای آنها و نحوه بکارگیری صحیح نه تنها تهدید نمی باشند بلکه فرصت های استثنایی را رقم می زنند. شاید کاربست عینی این مطلب را در تعامل بیشتر مدیران شهری با شهروندان با بکارگیری اینگونه از ابزارهای نوین دانست. هر چه این ارتباط نزدیکتر گردد از سویی مسئولان سریعتر به مشکلات شهری آگاهی می یابند و در جهت رفع آنها اقدام خواهند نمود و از سوی دیگر شهروندان بیشتر به شهر خود تعلق خاطر می یابند و این حس تعلق جامعه شهری را به سوی کمال سوق خواهد داد. از مهمترین اهدافی که در این مقاله به دنبال آن هستیم تا ابزارهای ارتباطی نوین را به منظور تعامل برشمرده شده با آن محک زنیم، تجلیگاه حضور مردم در اداره شهر و جامعه یعنی شورایاری ها می باشد. از این رو در این نوشتار قصد داریم تا برخی ظرفیت های موجود برای شورایاران محلات را به منظور بهره گیری بهتر از این بستر مجازی معرفی نماییم.

 

چرا اکنون باید به این مقوله پرداخت

از چند جهت اکنون زمان مناسبی برای پرداختن به این موضوع می باشد. اول آنکه ابزارهای نوین تعاملی در بستر فضای مجازی در چند ساله اخیر رنگ و بوی دیگری یافته و امکانات فراوانی را برای برقراری ارتباطات و استمرار آن ارائه می نمایند. دوم آنکه بکارگیری از این ابزارها در بدو ورود فرهنگی غربی را با خود به ارمغان آورده است و حتی برخی هم که بستر را جهت تعامل، سازنده می انگاشتند اسیر انحرافات می گردند، در حالی که می توان فرهنگ بکارگیری از این ابزارها را غنی نمود، و در نهایت اینکه با توجه به آمار اعلام شده از سوی ستاد انتخابات چهارمین دوره شورایاری محلات، استقبال نسل جوان و تحصیلکرده به منظور حضور در این نهاد مدنی افزایش یافته است، که نظر به آشنایی بیشتر این قشر با ابزارهای نوین تعاملی، به کارگیری از آنها در قالب فعالیت های پیش رو ضرورت می یابد.

 

چه ابزارهای تعاملی با حداقل هزینه کرد می توان به کار بست

در حال حاضر ابزارهای فراوانی جهت تعامل شورایاران با شهروندان وجود دارد. شاید گوشی های تلفن همراه را بتوان سریعترین، راحتترین و در دسترس ترین ابزار بر شمرد که با توجه به امکانات فراهم شده، از جایگاه ویژه برخوردار هستند، همچنین اینترنت و شبکه های محلی و تبلیغات محیطی نوین ابزارهای مناسبی برای اینگونه تعامل می باشند. در ادامه سعی بر آشنایی بیشتر شما با ابزارها و امکانات آنها داریم تا با حداقل هزینه کرد بتوانید تعامل مفید دو سویه شورایاران/شهروندان داشته باشید.

 

گوشی تلفن همراه مدیر روابط عمومی جدید شما

گوشی های تلفن همراه به عنوان بهترین وسائل ارتباطی در چند ساله اخیر مطرح می باشند، برنامه نویسان تلفن همراه از طریق بسترهایی که نرم افزارهای سیستمی برایشان مهیا نموده اند توانسته اند تا نرم افزارهای کاربردی بسیاری را برای تعامل بیشتر و بهتر کاربران خود فراهم آورند. نمونه ای از این نرم افزارها را می توان به؛ دیالوگ، قاصدک، واتس آپ(what's up)، لاین(LINE)، وایبر(Viber)، تانگو(Tango)، کیک (Kik)، بی تاک (BeeTalk)، کاکائو تاک (KakaoTalk)، واکسر (Voxer)، هنگ آوتز (Hangouts Dialer)، تلگرام (Telegram)، و ده ها نرم افزار دیگر اشاره نمود.

بکارگیری این نرم افزارها بر روی گوشی تلفن همراه بسیار ساده و کم هزینه می باشد و تنها با صرف وقت می توانید انبوهی از مطالب و مشکلات و مسائل محله را از طریق دوستان و هم محله ای های خود دریافت کنید. البته متذکر این نکته می شویم که حتماً مسائل امنیتی و حریم خصوصی را از یاد نبرید و همیشه پایبند بدان باشید. در حاشیه، بطور مستمر از خود بپرسید که چرا اینگونه نرم افزارها بدون هزینه می بایست به این راحتی در اختیار شما قرار گیرد. همین سئوال باعث می شود که شما نسبت به مطرح نمودن مسائل خصوصی و سایر مسائل حساس مراقبت بیشتری نمایید.

 

شبکه اجتماعی مناسبی در بستر اینترنت انتخاب کنید

با وجود تمام تهدیدهایی که در شبکه های اجتماعی اینترنتی شما را احاطه می نمایند می توان با رعایت مسائل امنیتی و اخلاقی از این فرصت به نحو مناسبی بهره جست. در حال حاضر شبکه های اجتماعی بسیاری در پهنه اینترنت وجود دارند که با توجه به مزایا و امکاناتی که به کاربران ارائه می دهند از میلیون ها کاربر فعال بهره می برند. برخی از این شبکه های اجتماعی عبارتند از: فیس نما (facenama.com)، تبیان (net.tebyan.net)، کلوب(cloob.com)، فیس کوب (facekoob.ir)، ایران سو (iransoo.com)، و همچنین؛ فیس بوک (Facebook.com)، تویتر(twitter.com)، گوگل پلاس (plus.google.com)، لینکد این (linkedin.com)، و صدها شبکه اجتماعی دیگر.

از آنجایی که سرویس دهنده های شبکه های اجتماعی خارجی در بیرون از کشور می باشند و به انحاء مختلف امکان قطع ارتباط و مسدودسازی و فروش اطلاعات و ... برای لغو اشتراک وجود دارد پیشنهاد می گردد از شبکه های اجتماعی داخلی بهره جویید تا ارتباط خود را با شهروندان از دست ندهید.

 

سرویس های اشتراک ویدئو و تصویر

شاید یکی از محبوب ترین نوع شبکه اجتماعی را سرویس های اشتراک ویدئو و تصویر بتوان بیان نمود. با ظهور گوشی های تلفن همراه که دارای کیفیت خوب فیلمبرداری و تصویر برداری می باشند تولید محتوا برای این نوع شبکه ها کار بسیار سهل و آسانی گردیده است و کاربر تنها کافیست سوژه مورد نظر خود را در قاب دوربین قرار دهد و با چند کلیک آنرا به اشتراک گذارد. در صورتی که شورایاران بتوانند در این شبکه ها عضویت پیدا نمایند و گروه و دسته ای خاص محله خود ایجاد کنند می توانند در کمترین زمان ممکن مستنداتی از مشکلات محله را شاهد باشند. برخی از این شبکه هایی عبارتند از: آپارات (aparat.com)، فتوتیوب (fototube.ir)، یوتیوب (ایرانی)(youtube.ir)، یوتیوب (YouTube.com)، لنزور (lenzor.com)، اینستاگرام(instagram.com)، و غیره.

 

راه اندازی سامانه پیام کوتاه

اگر هزینه برقراری یک خط تلفن ثابت و آماده پاسخگویی به شهروندان در هر لحظه و ساعت را ندارید، استفاده از سامانه های پیام کوتاه را تجربه کنید. این سامانه ها گرچه هزینه هایی برای شما دارند لیکن خیلی از مشکلات شبکه های اجتماعی را نداشته و تنها صندوقی برای ارسال و دریافت پیام های مکتوب شورایاران/شهروندان می باشند. با راه اندازی یکی از این سرویس ها شما می توانید علاوه بر آنکه نظرات شهروندان را دریافت نمایید نسبت به ارسال پیام ها و آگاهی هایی در خصوص مسائل شهروندی و یا طیف خاصی از مجموعه مورد نظر، مبادرت ورزید.

 

راه اندازی وب سایت یا وبلاگ برای محله

یکی از بهترین نوع ارتباط راه اندازی وب سایت های اینترنتی و وبلاگ های فعال می باشند که شهروندان بتوانند علاوه بر ارتباط گیری، ارسال نظرات و مطرح نمودن مشکلات از فعالیت ها و مستندات مربوط به کارهای انجام گرفته در حوزه های مختلف شهری و نحوه عملکرد شورایاران مطلع گردند. گرچه این بستر نیز هزینه های خاص خود را می طلبد لیکن به مثابه یک تابلو اعلانات فعالیت های شورایاران را به شهروندان منعکس نموده و شهروندان بیش از پیش می توانند به شوراها کمک نموده و یا از طرح موارد تکراری که شورایاران در حال رفع آن می باشند، خودداری نمایند.

 

سخن آخر با شورایاران و شهروندان

در این نوشتار قصد بر آن داشتیم تا هر چند کوتاه ولی مؤثر شورایاران را به استفاده از ابزارهای تعاملی نوین ترغیب نماییم. فواید و محاسن آنها را برای برقراری ارتباطی دو سویه بر شمرده و ابزارهای مختلف ارتباطی را به اختصار نام ببریم. بی شک این ابزارهای ارتباطی می توانند کمک شایان ذکری به هر دو طیف شورایاران و شهروندان برای بهبود وضعیت محله نمایند. در آینده قصد داریم به طور مجزی به بررسی هر یک از این ابزارها پرداخته تا بر اساس نیاز و با آگاهی کامل بتوانید از آنها بهره جویید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.